zustertjeinyork.reismee.nl

Real life

Halloootjes!
Sinds vrijdag is er weer een hoop gebeurd, so grab a seat

Wink

Zaterdag was het weer even wat boodschappen doen, zodat we ook zondag wat te eten hadden. We werden 's middags door huisgenoten van Laura, in A Block, uitgenodigd om mee chinese take-out te bestellen..Het is hier alleen zooo anders dan in NL; hele andere gerechten, zo kennen ze hier volgens mij niet eens de Bami en de Nasi die wij kennen. Daarnaast hebben ze curries, en allerlei bijgerechten, heel veel noodle-gerechten e.d. Toen de bestelling uiteindelijk afgeleverd was begon het grote gepuzzel, want welke inhoud van de bakjes was voor wie? Vooral de 3 gerechten met de noodles(waaronder die van mij) waren heel lastig. Waarschijnlijk hadden ze de bestellingen een beetje door elkaar gehaald.
Het was heel gezellig, hebben veel gelachen. Bij Laura zitten mensen uit Australië, Duitsland en 1 of 2 mensen uit Bulgarije.
Zondag hebben we bij mij gekookt in de keuken. We moesten eerst even schoonmaken voor we wat konden gaan doen, maar het was beter dan bij Laura in de keuken
Tongue out
(zie haar blog voor foto's..link staat rechts, onderaan in de menubalk). We hebben simpel pasta klaargemaakt, maar braaf met wat groenten erdoor.
Een echte kennismaking met mijn huisgenoten zat er trouwens niet in. Er kwamen wel wat mensen binnen, maar die waren zelf ook wat schichtig en gingen hun eigen weg in de keuken. We hebben even met een jongen gepraat, maar hij bleek alleen maar op bezoek te zijn bij z'n vriendin, die overigens in de kamer naast mij zit. Dat verklaart ook de muziek van alle romantische films, waar ik die hele dag al van mee kon genieten, door de muur heen
Wink

Gister hebben we alleen in de ochtend de les gevolgd, omdat we nog een aantal belangrijke dingen moesten regelen en we anders pas om 16.10 uit waren. Dan zou het allemaal niet meer lukken. Wel jammer, had me erop verheugd, maar die dingen moesten gewoon geregeld worden.
De les die we wel hebben gevolgd was erg interessant, vond ik tenminste. Het ging over het Neurologische stelsel, maar het was specifieker dan wat we vorig jaar op onze school hebben gehad. Het ging nu veel meer in op het bewustzijn en als je buiten bewustzijn bent. Op een gegeven moment kwamen we op het punt van euthanasie. In Engeland is het zo, wil je bv. de voeding stoppen van iemand die al langere tijd buiten bewustzijn is, dan moet je naar een of andere Hoge Raad om daar toestemming voor te krijgen. De patiënt versterft of droogt dan letterlijk uit, want er mag verder niets gedaan worden. Toen herinnerde de docente zich ineens dat er ‘Dutch students' aanwezig waren bij de les. Ze vroeg aan ons of we inderdaad euthanasie hadden in Nederland en hoe dat nou precies ging. Zij vond ‘onze' manier een stuk humaner om iemand te laten sterven.
Op het einde moesten we nog een groepsopdracht maken, maar daar snapten Laura en ik niet al teveel van, gezien de termen/afkortingen die hier gebruikt worden en de manier waarop een casus uitgewerkt wordt.

Daarna zijn we onze huur wezen betalen bij de Fee's Office op het marktpleintje. Toen we gepind hadden waren we meteen arm, want we moesten nog £997 betalen..en reken dan maar even om en kom tot de conclusie dat het veel meer euries zijn

Tongue out
Vervolgens gingen we naar de stad om onze laatste dingen aan te schaffen; o.a een waterkokertje voor onze thee(we moeten toch een beetje meedoen aan die cultuur van hier) en ik heb weer schoenen voor stage. Ook waren we dringend op zoek naar washandjes, maar in NL schijnen we daar toch een kleine uitzondering op te hebben. Hier heb je namelijk alleen vierkantje waslapjes...

We zijn ook wat verder de stad in geweest en zijn uitgekomen op een heel schattig, middeleeuws marktpleintje. Er was ook markt op dat moment, maar het stelde niet veel voor. Het zag er wel gezellig en pittoresk uit. Ze hebben zelfs de marktkraampjes een beetje in de stijl van het pleintje gemaakt. Ook hebben we een hele snelle blik op 'the Shambles' geworpen. Dit is een winkelstraatje met originele bestrating en huisjes uit de middeleeuwen. Foto's volgen nog, want ik had m'n camera niet mee..

Frown

Vandaag hadden we wat afspraken in York Hospital! We gingen met Karen Harper en Karen Fritz, begeleiders van de Uni hier, naar het ziekenhuis om o.a. kennis te maken op onze afdelingen. Eerst moesten we nog een keer al onze vaccinaties + data doorgeven aan een soort van ziekenhuishygiënist of zo. Daarna gingen we koffie drinken, maar Laura en ik kozen voor de hot chocolate, een medium. Krijgen we vervolgens een bekerglas dat makkelijk voor large door had kunnen gaan!
Surprised
Tijdens het koffiedrinken kwam ook de praktijkopleidster van het ziekenhuis erbij: Pauline. Ze stelde ons op een gegeven moment een hele leuke vraag, die ze van haar man had gekregen: Waarom zeggen jullie altijd dat je 'Dutch' bent en geen 'Hollanders' of 'Netherlanders'? Hier wisten we zelf zo het antwoord ook niet echt op. Ik had het laatst wel ergens gelezen, maar kon er zo snel niet opkomen. Daarom gaan we het opzoeken en in ons stukje voor de newsletter zetten!
Vervolgens was het tijd om naar onze Wards te gaan. Eerst gingen we naar de mijne, Ward 11. Ik ben er nog steeds niet helemaal achter wat die afdeling nou precies inhoudt, maar daar ga ik me morgen even in verdiepen.
Toen we binnenkwamen moesten we eerst onze handen desinfecteren(moet ook als je er weer afgaat). Ik had achter de klapdeuren een kleine gang met wat zaaltjes verwacht, maar het bleek een inmens lange gang te zijn met aan beide zijden zalen met 4-6 bedden en wat privé-kamers! En het was er zooooooooooooooo warm, niet normaal! Dat wordt echt flink zweten, aangezien je chirurgische patiënten vaak met de zware dingen moet helpen...
Eén van mijn begeleidsters, Sarah, was vandaag al aanwezig, dus die heb ik meteen gezien. Morgen is ook de andere, Kate(?), aanwezig als ik moet werken. We hebben toen even snel besloten dat ik morgen gewoon begin en dan een vroege dienst draai.
Daarna, op Ward 14 bij Laura, werd afgesproken dat zij morgen ook een vroege draait, donderdag een late en zaterdag weer een vroege. Ik denk dat ik dit ook maar aan hou, zodat we de eerste dagen samen onze weg een beetje kunnen vinden. Daarna zien we wel weer verder.

In NL kennen we kleedruimtes voor het personeel, maar dat is hier niet zo. We moeten eigenlijk in ons uniform naar het ziekenhuis, maar aangezien wij mooie witte broeken hebben die snel vies worden, mogen wij in ieder geval onze uniformbroek op het werk aantrekken.
We moeten dan wel weer overjassen aan hebben die lang genoeg zijn dat ze je jasje bedekken. Hoezo strikte regels?..

Zoals je vast wel hebt gelezen, is het dus morgen de eerste officiële stagedag. Dat betekent op tijd naar bed en dat morgen de wekker weer heerlijk vroeg gaat! We moeten om 7u beginnen, dus de wekker gaat om 5u. In het weekend kun je alles lezen over de eerste dagen in York Hospital!
York Hospital

- Wist je dat er hier heel veel ganzen zijn, in het meer? Die beesten zijn nogal territoriaal en hebben constant oorlog met elkaar. Dan is het een en al gegak, geblaas en gefladder en ze rennen achter elkaar aan. Zaterdag werd een man zelfs achtervolgd
Tongue out
. Ze lopen hier ook veel rond voor mijn gebouw en dan
is het vaak een hels kabaal!
- Het blijkt trouwens dat de post er nogal lang over doet om hier te komen...zit nog steeds te wachten op de post die mam heeft gestuurd vóór dat we weggingen. Mocht je wat op willen sturen(wat ik natuurlijk hartstikke leuk vind), dan kan het dus maar tot een aantal weken voor ons vertrek. Anders komt het waarschijnlijk te laat aan.

Tot de volgende keer maar weer!
Hugs&Kisses
Brigit

Maiken

Hee brigitje!

Wat een leuke verhalen schrijf je, had je eerste verhaal toen je in NL was nog gelezen, maar voor de rest had ik nog geen tijd gehad.
Wat een avontuur! Dat je dat durft, mij niet gezien ;-)
Voor hoelang ben je daar?
Vandaag begonnen met stage als ik het goed onthouden heb...spannend!
Flink veel foto's maken en verhalen schrijven en niet teveel in de pub hangen he ;-)
Nou meissie, heel veel plezier daar! xxx

Jaimie

Haai Brigit,
normaal lees ik nooit zo lang, maar ik vind het zo leuk dat ik het toch helemaal heb gelezen :D
Hopelijk graag je het daar heel erg naar je zin in het ziekenhuis.

Spreek je MORGEN :D:D:D
Liefs Jaimie

Fransien

Hee Brigitje!!

Wat een gedetailleerde verhalen ;). Maar leuk hoor, geniet er maar goed van!!

xx!